skip to Main Content

Maalwater nieuwbouw

Op een prachtige locatie in het landelijke buitengebied van de Gemeente Heiloo is na een intensief ontwerpproces deze opvallende en eigentijdse villa verrezen.

De woning is ontworpen voor een gezin met 2 kinderen en bestaat uit een hoofdvolume met een kap welke op de begane grond is uitgebreid met een U-vormige aanbouw. Uitgangspunten bij het ontwerp waren licht, lucht en ruimte.

Een probleem was dat het bestemmingplan een woning van max. 650 m3 toestond. Dankzij een slimme ingreep kon er toch een volume van 1000 m3 worden gerealiseerd.

Geheel volgens wens van de opdrachtgever is het een stoere en robuuste villa geworden met grote glaspuien die een prachtig uitzicht geven op de landelijke omgeving.

Er is gekozen voor het gebruik van natuurlijke materialen, zoals de rieten kap, de verticale vergrijsde houten latten aan de gevel en het fraaie donkere metselwerk van Kolumba. Op de begane grond vloeien de verschillende ruimten logisch in elkaar over.

Ook de afwerking van het interieur is van hoog niveau: oa.  zwart stalen (schuif)puien van het slanke “stoeltjesprofiel” en fraai ontworpen eikenhouten Z-trappen. De loopbrug die dwars door de entree voert is met de glasbalustrade een echte blikvanger.

specificaties

Duurzaamheid

Een goed ingestelde “water-water” warmtepomp verzorgt op duurzame wijze de verwarming en op zomerse dagen de verkoeling van de woning. Er wordt volledig natuurlijk geventileerd met behulp van een CO2- en vochtregulerend systeem.

Er is een voorziening aangelegd voor het plaatsen van PV panelen.

De opdrachtgever:

" Met Yolanda Buis hebben we na 3 jaar een succesvol traject afgerond met dit prachtige huis als eindresultaat. Voor ons was zij een coach die ons door het gehele proces heeft begeleid van regelgeving en vergunningen tot en met de keuze van materialen en zoiets als de RAL kleur van een Sleeve-rooster boven de haard. Pas in de loop van de bouw realiseerden wij ons hoezeer wij alles tijdens de tekenfase hadden beredeneerd vanaf een plattegrond en zij een veel sterker driedimensionaal voorstellingsvermogen heeft gehad. Voor de bouwbegeleiding is zij een onmisbare schakel geweest tussen aannemer, onderaannemers en ons en heeft zij zich onvermoeibaar en sterk ingezet voor het beste resultaat."

Werkzaamheden architect: Volledige opdracht (dwz: ontwerp en uitwerking exterieur en interieur, aanbesteding, bouwbegeleiding)

Binnen de opdracht zijn tevens de beide badkamers en het lichtplan ontworpen.